ukhwah syabab

Monday, October 10, 2011

entri paling malas sbb malas..

br jew siapkn esement... besela saya xrajin... dah2 hanya aku jew leh kutuk diri sendiri... lalalala~~
oke back to the entri yg aku akn fikir sebentar lagi tajuk pe nk letak....hmm...
byk sgt yg berlaku dlm minggu ni hingga aku xtau nk letak yg mane yg menarik...
oke berita kurang cerdik sifat malas aku dah menjadi2... yeah.. i knoe lg beberapa minggu agi nk final anatomi n physiology aku wat perangai... errr kenapa la aku kongsi ngn korg benda nie... well sbb korg kawan2 aku...yeah... korg kawan2 aku even kita xpernah berjumpa... tp persahabatan xsemestinya perlu berjumpa...
xcaya?rujuk lek entri lama aku.. klik here...
oke kengkawan sume aku da dpt idea nk citer sal pe... err perlukah ko nk mention step2 cmne nk dpt idea tuk entri kali ini??? yup perlu.. dan aku xde alasan nk bg kenapa so xyh tanya sbb...kerana xde sebab...
lama jugak aku xwat lukisan2 yg xlawa... sbb xde idea.. hmm...
oke entri hari ni just nk kongsi kemalasan aku nie...



somebody must help me which is myself...
aku diagnose diri sendri... ye... mcm xcaya kn aku leh diagnose diri sendiri?? well i did it..
 n ternyata aku ade penyakit MNB....
penyakit ni sgt kronik...
yeah tersgt kronik kerana mampu menyebabkan pelbagai masalah
symptoms2 nya termasuk la lesu2 n tido sehingga xlarat nk bangun ato memang xde hajat nk bangun?
dusshh... macam aku jer... yelah kita tgh mengumpat sal aku sknk ni...
errr...
oke seterusnya akan rase cm malas jer nk bukak buku..yeah even nk tulis blog pon malas smpai merapu xhape kt entri die...dussshh... yer mang mengumpat sal aku nie...
so jalan terbaik utk menyelamatkn pesakit cmni adelah dengan mengetuk kepala pesakit ngn hammer... yer pecyalah aku ngh tipu korg nie... xkan la penawar nye cmtu kan...hmm... care terbek ialah diri pesakit uh sendiri kene lawan sifat malas uh... yelah the best cure come from self... itu prinsip aku... pape penyakit sehebat mana pon teknologi perubatan mase kini tp kalo diri sendiri lemah mang bg la ape shje mesti xleh..ofcos xlupe gak kuasa tuhan itu yg paling utama...
so samelah kita ni kenelah menyakinkn diri kita dengan segala keteguhan yg kita ade...
lupe lak MNB uh penyakit MALAS NAK BELAJAR...
so kengkawan sume jom buang yg malas amek yg rajin.. err mcm pernah dgr pepatah melayu nie... mungkin dlm lagu kot...
oke lupekan... ingatlah dlm ape jua kita lakukan ingatlah kita yg decide pe yg kita nk jadi... bukan org lain... so renung2kan n selamat beramal


p/s: nk sgt peluk seseorg sekarang.. yeah gatal sgt sbb xde spe nk belikan teddy bear tuk aku.. n xde mase nk belikan teddy bear tuk diri sendiri..xgentlemen...haha..

2 comments:

Lelaki Ini said...

ayoyo!
sgt2 kronik pnyakit nieyh!
jgn lupa pg jmpe kaunseling!
semngat sikit!
chaiyok2!

eman said...

lelaki ini>thx bro umar but pecaye ato tidak kampus aku masih lom ade kaunselor lg... so aku kene kaunseling diri sendiri..huhu..
btw aku akn cube menchaiyokkn diri ini...hehe..

macam2 iklan