ukhwah syabab

Tuesday, December 20, 2011

Syabab n shopping habit

salam syabbeebs...
so mlm ni syabab nk kongsi pengalaman berada di night market ato night mall ato papejela..
mcm syabeebs tau syabab keje part time.. so keje pat time ni byr seminggu sekali so setiap minggu ade duit..hehe..
n setiap minggu there must be one nite i will do shopping..
sje jenjalan ke night market ato night mall ato err.. jap econsave ato giant uh kategori pe e?blur jap..
bila ke sana pon syabab bukanlah beli sgt barang tp smbil2 uh cuci2 mata...aww...
today is one of my funniest day since td syabab g econsave keliling syabab penuh ngn budk yg syabab ase bwh 2 taun berjalan2 beli brg..yup even 2y.o beb can do shopping...seriusly sgt2 cute n one of them mek air cm vitagen n tersilap letak kt my mini troli.. alololo tomey2...mau aja syabab picit pipi dia..haha
while another kids wif the same age lak sedang meraung sbb xdpt pe dia nak n u can see ganas xganas budk uh mau lompat dr troli stndard uh semata nk mek lek yg die nk..
dis is one of gelagat yg syabab suka tgk kalo g shopping n i guess this kids rule the mall bcos nk xnk parent kene beli gk kalo dk mau dgr satu mall disinari ngn tangisan baby2 bersamamu...
ade yg xleh blah one of the kids seret satu troli yg memng khas tuk budk kecik n then jenjalan ngn parent die beli brg...alololo tomey2 meh sini nk picit pipi uh..
syabab ni jenis kalo nk g shopping kene g snsorg sbb for one product i will like tawaf dua tiga kali tempt sama n then pikir perlu ke xbeli smbil tenung dlm2 produk uh wishing dat the product will seduce me to bought them... "belilah aku"..
n syabab kalo ikut org len shopping hanya mampu berjalan je sbb kalo nk layan karenah syabab mau nk tunggu market ato mall uh closing... but eneway hari ni mang paling lucu lah xsangka ramai tul budk2 between 2-3taun berjalan2.. dengan pakai pampers lagi...haip make syabab wanna have one of them...hihi so in the end jenjalan kt econsave uh for about 2 n half hour n wat i bought was only less than ten product... -.-"

p/s: syabab ase tabiat nk picit pipi ni kene buang kang t cian lak lebam2 anak syabab t kene picit..err did i said my kids?nk blushing jap..^o^

2 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

suping ngan Syrena gua tensen! cerewet! hahaha

Hanie_Dew said...

giant, econsave whatsoever tu hypermarket la syabab. aku pun same jugak kalau nak beli brang akan baca desc kat blkang packaging tu. tmbah pulak ada bahan yg beracun mcm SLS ada kat product syampu and etc.

comel la baby baby tu. aku selalu gigit je terus pp baby.tak men la cubit cubit. hahahah

macam2 iklan