ukhwah syabab

Friday, February 10, 2012

syabab dan dunia blog

salam syabeebs..
entah kenapa sejak kebelakangan ni syabab xberapa rajin update entri...
kenapa?entahlah....
sedang membuat entri konon2 nak wat karya cerpen sendiri lah tapi storyline xhabis n tertunggk dipertengahan jalan dan syabab xtahu nk sambung cmne...aiseh men...
blogwalking pon jarang sbb syabab pasan tahun ni cm ramai blogger2 otai yg syabab kenal jarang updates...
mungkin berhadapan dengan cabaran realiti hidup uh yg ternyata penuh onak dan duri?
manakala syabab baru sahaja kantoi dengan housemates yang syabab ada blog.. aiseh man....
segan bukan kepalang.. dan2 aku rasa housemates aku bace ni gua syg u all beb....
nak2 dibace depan syabab kami sume hanya mampu gelak sakan....LOL
bila berfikir lek sal dunia blog ni...
dalam tempoh setahun ni baru lah syabab bergerak aktif...
walopon dlmdiari blog ni kata jer 2008 sedangkan syabab tahu guna pon tahun 2010...
bayangkan pertama kali konon semanagat nak buat blog setiap kali pergi cybercafe..
semua entri yang diwat jd bahasa hindi...
masa tu sbb syabab tersgt muda n buta IT... xtau la cara nk ubah lek camna...
las2 malas la nak buat blog...
minat ni timbul semula bila melihat kawan berblog semasa di asasi...
cara olahan karya dorg wat wat syabab asa ehmmm nak cubalah...
bagaimana rasanyer kalo karya kita ditatap dunia?
entahlah... mungkin gembira mungkin kecewa mungkin sedih mungkin gembira...
sebagai peminat karya blog apabila sesebuah blg uh syabab minat...
tapi karyanya xde wat kita tertunggu nak tahu apalah entri yg dia akan wat...
tapi itu hanyalah pandangan syabab..
dan tanpa syabab sedari blogger2 yg syabab kenal semuanya meningkat dewasa...
dahulunya hanya budak sekolah sekrang pelajar universiti...
dahulunya pelajar universiri sekarang sudah bekerjaya...
dahulunya hanya bekerjaya sekrang membina rumahtangga...
alang2 bina rumahtangga ditambah pulak dengan suara anak2 kecil...
wahhh... banyak perubahan yang berlaku dalam sekelip mata...
kepada syabeebs...
syabab yakin sesebuah karya yg dihasilkan oleh seorang blogger uh merupakan signature mereka...
yg kekdang uh mampu wat org tahu haa nilah karya dia...
syabab sendiri lom capai tahap tuu lagi...
timbul pulak persoalan perubahan yg berlaku disekeliling...
sampai bilakah ingin berblogging?
.............................................
hanya masa yang menentukan.....

10 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm zuan rsa xde signature dlm blogging, mayb orng takkan prasan siapa zuan, mcm mana zuan smpaikn, mcm mana nak kenal zuan (haha ridiculous)

until when nak blog? until i am unable to type :)

syabab said...

zuan>adelah cara kite bercerita uh wat org tahu tu kita... cmtulah syabab tahu zuan nya penulisan cmne...hehe..kekdang kita xtahu tp org yg lihat lebih tahu... haha suka2 ayat uh until im unable to type..hihi..

Nalisa Syahira said...

hehe , kan , segan kan bila kwn kita baca blog kita , dah baca tu diam diam dah ler , ni tak nak bg tahu jgk kat kita ,

syabab said...

nalisa>haha...taw xper... memang modal terbek tuk sakat..haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

alrite, dah update url bru syabab.. nsb baik syabab bgtau :)

dayah SnoW Heuka said...

sy pon naty da jarang na update blog.. update pon skali skale jek.. da hbs cuti sem da :( kene bz balik huahuahau.. :D

sYukCurz said...

noted. da update url baru

Ummu Nuha said...

Salam.. balik kepada tujuan asal berbloging. Kerana apa kita berbloging?

Kerana nama? Kerana suka? Kerana suka berkarya? Atau apa?

Perkara pokok yang kita mesti ada ialah niat mesti dipaksikan kerana Allah.

Tulis entri kerana redha Allah. Insha Allah pahala akan menyusul di samping dapat puaskan hati dan minat kita.

Buat cerpen sendiri? Tahniah! Cuba siapkan ya? ^^

Ummu Nuha said...

Husnuzon billah.. ^^

Bersangka baik dengan Allah.

Pasti ada hikmah atas yg berlaku.

Jue said...

aku nye gaya pnulisan berubah2 tp msh kekal ngan konsep sama iaitu jd diri aku..cool hahaha **sile muntah**

weh aku ngan hanie tgolong tak lam list blog ko tunggu utk di update?hahahahahahahaha **muke tak malu tanye haha


pergh bdk umah ko bc blog ko? bdk ofis aku ckp depa bc blog aku pun aku dah SEGAN giler weh!!hahaha

macam2 iklan