ukhwah syabab

Friday, January 20, 2012

motivasi jumaat #1

salam syabeebs,
hidup ni mesti kene punya byk emosi
barulah hidup akan lebih ceria...
orang kata kalo selalu sgt bahagia cm bosan jer...
tp kalo selalu sedih cam teruk jer..
kita yg decide kita nk duk di takuk yg lama ato mahu berubah...
kalo org kata anda xleh
jz petik jari depan dorg n said "hey man i have power to change who i wanna be"
to prove wat others felt wrong about u is to make yorself right about u...
bawah ni satu reaksi yg syabb nk tergelak.. but based own my lifestory benda ni sgtlah real..hihihi


moral here there's nothin gud making yor self emo..
try to make yorself happy n make yor life more colourful..
bak kata bro AIS.. try to see  try to see the world in a bright colourful views..
n hadapilah semuanya dengan senyuman bak kata sis hanie credit pade gen2merah sbb ayat dia..hehe
n bak kata bro zuan determine focusly for wat u want.. 
hidup mase masih panjang jgn semudah ABC memilih tuk merosakkan diri..
n lastly....


umi syabb selalu ckp... ask yorself kenapa org len boleh?aku pon mesti boleh..
jgn mudah mengalah n usaha smpai dapat... 
n semoga kita semua peroleh pe yg kita nak..


p/s: xsabo tunggu DREAM HIGH 2 yg akan ke udara 30th january 2012...hehe

5 comments:

aleen aiden said...

dream high 1 pon alin tak habes tengok lagi.hu3

Uchi kay-f @hmad said...

sy arini khutbah pun ckp bab "bahagia"..

Zamani said...

terbang melayang dr blog & mendarat disini ;) Jemput singgah ke blog Zam :))

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kejayaan & kegagalan stp org x sama.. walau serupa.

Hanie Dew said...

betul tu syabab.aku selalu motivasikan diri sendiri. kalau rasa tak boleh, bygkan org lain bole je buat. aku pun mesti bole. ambik step by step.jgn skip. dan bygkan betapa cool nya kalau aku berjaya buat. muahahahaha....

haa aku ari tu tau dream high 2. aku lupa ko minat citer ni. now u mentioned it baru la ingat. yeaappyyy ada dream high 2. gimmi 5.

macam2 iklan