ukhwah syabab

Sunday, December 4, 2011

Pesanan khidmat Masyarakat..

salam to all syabab frens...
hari ni syabab nk wat iklan khidmat masyarakat...
kalo pasan syabab mcm xdan nk bw sknk...
bukan ape currently my lappy duppie hp (manjanya name laptop -.-") screen nya sudah pecah...
haa?pecah?yup..
mcmne leh pecah?
syabab masih menyiasat hal ini... tp kemungkinan besar lappy duppy hp syabab telah di "body slam" oleh syabab tnpa syabab sedari... err.. hmm...
ya syabab jenis suka tidur sebelah laptop.. nk2 semenjak duk umah sewa ni mang xde tempat lg dekat tuk diletakkan melainkan disebelah owner laptop nie..
kejadian ni berlaku dua hari lepas ketika syabab bersemngat nk update entri setelah sekian lama la sgt xupdate... smpai kul 3pg ase nya syabab duk online layan youtube jap... xsangka itulah kali terakhir syabab dpt bertentang mata ngn lappy duppy syabab..huhuhu... disbbkan waktu yg mcm nk ke pagi syabab tershutdown sendiri tp sempat lak shutdown my lappy n put it right beside me... mungkin ni lah bahana xsolat subuh(benda wajib jgn tinggal) keesokan pagi bila bangun tuk on lappy pe yg syabab nmpk adelah picture seperti kaca yg telah pecah.. syabab igt syabab ngh tidor smbung la lek tidur bangun lek benda yg sama.. maka syabab pon g la tanya member yg pandai komputer betul ka screen pecah ni ternyata betul..huhu.. lapy ni perlukan screen yg baru berharga rm450..perrghh syabab terpaksa menunggu bulan depan br leh invest.. sbb sknk bajet masih tgh recover..tp member syabab cdg gune monitor komputer dulu..so syabab ngh belaja cara nk connect monitor computer ngn my lappy.. but currently syabab on9 kt cybercafe... lame giler xon9 kt cc...hehe.. so moral of the value is jgn jadi mcm syabab suka tidur sebelah laptop sbb tnpa korg sedari korg akan terpeluk lappy kuat smpai die pecah...ehhmm mcm bole jerr.. plus jgn tinggal solat ..huhu.,.. ni peringatan tuk syabab n sesiapa yg sudi menerima.. pesanan khimat masyarakat ni dibawa khas oleh blog ceritera seorang syabab (^_^)..

p/s: syabab duk terpikir ganas nya syabab tidur rasenyer malam tuu xde la mimpi pape.. hmm kene la belaja cara nk tidur ngn penuh kesopanan..errr...

11 comments:

Edy Fee said...

solat ape pon takleh tinggal sbnarnye.hehehe

Hanie_Dew said...

sian lappy tu tak benafas ko peluk tem tido syabab.

syabab said...

edy fee> hehehe....tesentap jap...hihihi
hanie>tu r cian giler...xdan syabab nk selamatkn dia...huhu

Asrul "iLham" Sany said...

ganas ko tido hahaha

Hanie_Dew said...

dream high 2 xdgr pa pe news lagi. tp skang aku layan musikal drama Heartstring. memang ohsemm.. music traditional vs music urban.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tido dgn lappy.. nasib baik sy kt umah guna pc.. kalau pc down je guna lappy. tu pn rasa mcm x serasi. selesa dgn kebot & screen pc..

Zuewairy said...

syabab tak tutup ke laptop tu?

Edy Fee said...

hurmm dh baiki ke lappy tu..siannya..mhal kot

W@WA said...

ikat badan kat katil tu.. kompem xleh gerak. tp esk lau tali tu putus mmg xleh nk kata ape la.. hak3..

syabab said...

asrol>hahah...tu r aku pon tekejut ganas giler aku tido..huuh
kak lekit>untunglah ade pc...hehe..
zuewairy?>tutup cume kesilapan beso tido sebelah lappy...hehe
edy fee>lom agi tunggu hujung bulan ni bajet da ade pakai duit elaun bulan depan..hihihihi
wawa>masalah spe nk tolong ikatkan?kalo syabab ikat konpem longgar..haha

Asrul "iLham" Sany said...

btw, aku leh habiskan satu quart baskin n robbin dalam masa sehari je

:D

macam2 iklan