ukhwah syabab

Friday, December 2, 2011

marathon drama : layan korea la pulak..

salam syabrobeb...
sepnjng cuti syabab x on9 ni syabab sibuk wat muvie marathon... ni syabab nk kongsi satu drama yg syabab baru2 ni minat.. drama korea.. err xtually syabab dulu time kecik2 minat gak drama korea mcm filem2 jang nara tp bila dh beso xbpe suke sbb byk drama pamerkan penyanyi K-pop... syabab jz xbpe kenan ngn k-pop... ni honest view la.. nth xtaw npe mungkin sbb dorg lg encem dr syabab kot tu yg jeles uh..haha.. tp drama ni syabab dpt tau pelakon2nya sume penyanyi tp nth kumpulan mane x..hehe.. kita lupekan tentg spe pelakonnya tp yg penting inti filem nie.. sgt2 mendorong manusia2 cm syabab nie..
tajuk drama ni "dream high" xtau la dh penah ade ke x kt tv... syabab tgk kt lappy je..hiihi...
filem ni mengisahkan tentng harapan n impian anak2 muda cm syabab ni tuk menjadi pemuzik yg dikenali..ehem2.. err pasan lak syabab nie.. xtually entri sebelum ni sal usaha vs harapan uh pon dpt inspirasi dr citer nih..plus minus ngn citer cinta n persahabtan perrghh drama ni best gak.. well drama ni wat syabab kembali berminat drama korea.. leh x? XD
lagu2 dlm filem ni pon best2 gak xde la ala2 k-pop sgt(xnk ngalah gak)...
tp kan syabab belaja tentg kehidupan pon byk dr filem2 korea.. igt g syabab time kecik suka tgk citer korea tentg sorg budak name hyadong... mcmne die belaja tuk peroleh kejayaan menjadi chef terkenal dengan kehidupan yg susah... pastu tgk citer successful bright girl tentg gadis innocent yg teraniayai tp end up menghasilkan sebuah product terkenal dlm syarikat... pastu kisah pattzi gurl n byk g r time kecik2 lu..hehe.. bila fikir2 lek filem korea byk yg mendorong ke arah memberi semngt tuu sbb syabab suka tgk drama korea..
btw di bawah ni syabab selitkan lagu yg paling syabab suka dlm drama dream high uh..hehe.. btw citer ni ending dia paling best sbb die memberitahu tentg perjalann hidup baru bermula n tiada pengakhiran.. mksdnya xde la happy ending.. n syabab dgr t ade dream high 2 pulak tp len pelakon..xkisah la janji kalo storyline die sedap leh jew tuk ditonton... hehe


p/s: lepas tgk citer ni syabab ase cm nk belaja menyanyi ngn menari jer... cm best lak menyanyi smbil menari..haha... tp pakej muka xde so menari dlm jamban jelah nmpk gayanya....haha

5 comments:

Pocket said...

menyanyi sambil menari tu tak senang weh!!
tp macho bila sebelah tangan dok pegang mic and still rocking :D

belajar tentang life dari drama korea? basically diorang punya idea teramat lah ideally living punya idea. tak banyak yang realistik.
so kita yang belajar tentang kehidupan dari drama ni, pastinya jadi penuh harapan dan hidup dengan 'betul'nya...
which is what missing in this real world.

Adylia Qarissa said...

joget lambak..heheeeeeee

Saiazuan said...

nak blaja menyanyi n menari ek? hmm jgn lalai sudah ye :D

syabab said...

pocket>itu sgt macho...syabab nk wat cmtu la tp memg menari smbil nyanyi uh bukan benda mudah...
adylia>hahah...memng lmbak la bila menari men sukati jer..hihih
saizuan>aku berniat jer xmerancng la nk teruskan hasrat uh...hehe.. yup2 pape wat jgn smpai melalikan suda...haha

Hanie_Dew said...

citer ni dah ade kat tv. dah habis dah pun.
basiccaly k-drama ni storyline byk berkisar tentang family, dream, usaha, relationship, pengorbanan.

at least xde la cam M-drama yang asyik makan, ofis besau, rumah banglo, kete nak mewah je, disco. tah hape hape lagi yg bersifat materialistik.

macam2 iklan