ukhwah syabab

Thursday, December 15, 2011

lelaki kecewa

salam syabeebs..
iigt x syabab pernah ckp sal lelaki pendiam?... leh rujuk sini.. hari ni lak syabab nk citer lak sal lelaki kecewa ase cm pnjng jew jgn korg tercungap2 bce suda lah yer..hehe
kekecewaan benda yg semua manusia akan hadapi ade yg survive ade jugak yg xsurvive.. entri ni khas tuk shbt2 syabab yg sedang mengalami kekecewaan,depresi gara percintaan xkesampaian.. sume org memglah nk hidup hingga ke mahligai bersama insan yg tersyg tp hidup ni xmudah penuh ngn cbrn salah satunyer ialah bila kita mudah memberi kasih tp byk menerima sedih...
ni pandangan peribadi syabb aww kalo salah tunjuk ajaq ku sifu oke...lelaki kalo kecewa dua kali ganda parah dr pompuan... evendoe prempuan usually mudah kecewa gara2 hati mereka yg sgt sensiif tp lelaki ni xgitu..tp bila dh kecewa memg parah... shbt syabab ade jew yg kecewa xsudah... okeyh so syabab ade beberapa benda nk mention kt sini...
sbg shbt,syabab mengharapkan kengkawan syabab yg kecewa peroleh sinar kegembiraan semula tp xmudah syabab phm sbb nk lupekan benda lepas uh bukan senang nk2 byk sgt kenangn2 manis tp mungkinkah itu silapnya?syabab xrase melupekan kenangn2 lalu leh wat korg lebih gembira.. mungkin bila kalian dh leh terima hakikat kenangn itu satu mase silam itu yg terbek..sbb kalo kita memilih tuk melupakan bukankah kita memilih tuk lari dr masalah?melarikan diri dr masalah xkn pernah temui penyelesaiannya..
nasihat syabab tuk diri sendiri dan teman2 yg lain.. bila kita kecewa jgn mek jalan pintas tuk lupekan pe yg berlaku..mek mase kerana semua masalah bukannya akan selesai dlm sesaat..mek mase..percayalah..
salah sorg shbt syabab yg mengalami depresi pon setelah lebih dua taun mencuba alhamdulillah die leh terima pe yg berlaku n sknk ni die dh bahagia ngn insan yg selayaknya.. haa itu yg terbek mek mase..n jgn mek jalan singkat mcm cr "rebound"... tau x pe uh?rebound uh mksdnyer mencari pompuan tuk jd awek express supaya xrase kecewa lg..
tanda2 lelaki kecewa ni selalu sgt dgr lagu2 sedih n ade yg advance dgr lagu2 rock kapak..usually dorg prefer tuk duk sorg2 jd lone ranger td kita sbg shbt xleh biarkan..kalo leh kene jd penyibuk mksdnyer bukannyer kaco die xlah tp cube support r cm dgr lagu sedih same2 ka.. sbb selalunya lelaki kecewa nk je luahkn sesuatu uh kt seseorg tp kerna takut t diketawakan org maka dorg prefer simpn dlm hati..
so guyz no matter how macho ur, you n i knoe we hve the sensitive side so let go of our emotional feeling doesnt means we r sissy or somethin... it show dat we concern for who we love.. akhir sekali ppd lelaki kecewa tanyalah kembali pd diri kita...back to who we r.. kita dijadikan oleh siapa?kalo kita leh sedih kecewa gundah gelana oleh seseorg pernah x kita terpikir siapa yg xpernah tinggalkn kita?dalam mase kita selalu tinggalkan DIA tp DIA sentiasa ade?kita selalu menangis sbb seseorg tp pernah kah kita merase perasaan sedemikian pd si DIA..?mek mase tuk renung2kan siapa si DIA yg selalu kita tinggalkan....

p/s: syabab xpernah bercinta... sedihnya...sob3..

9 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

berchinta itu sodap :D

syabab said...

asrul>sodap memglah sbb dpt mkn baskin robbin...haha

Saiazuan said...

brcinta lepas kawin je la, xde kecewa.. hoho

W@WA said...

tp kn...kdg2 laki ni ssh ni faham.. knape ye??
well.. nice entri.. :)

Ri said...

syabab, tenanglah jgn sedih, cinta itu pasti dtg insyaAllah.. klu bkn drpd makhluk, cinta Allah sentiasa ada :)

syabab said...

saiazuan > sgt2 setuju cinta lepas kawin cm best je..hehe

wawa>laki ni mudah la kami direct je..acecece..haha

ri>tersentak syabab jap tul ckp ri cinta Allahkn ade..ehmm lupe lak..

eva said...

laki xnak crita sgt sbb ego.. lelaki mesti nak menang.. sbb pemikiran lelaki matang kdg2 benda mcm tu tak nak crita sbb laki dpt terima hakikat berbanding dgn perempuan.. kalau perempuan kecewa dunia jadi gelap..

Asrul "iLham" Sany said...

wei, nanti baca entry baru gua

khas untuk lu

Syrena paksa gua buat muahahhaa

syabab said...

eva>yup2 tp lelaki pon kalo kecewa dunia jd gelap..hehe

asrul>dh bce da smrt sgt weh...haha

macam2 iklan