ukhwah syabab

Saturday, December 17, 2011

bila sad scene ditgk behind the scene...

salam syabeebs..
cepat tul weekend.. esok lusa tulat mulalah next yer..2012.. ehmm
okeyh syabeebs yesterday syabab nya kedai mkn jd port shooting..
if im not mistaken citer realiti televisyen kanak2.. kt Tv1 which syabab pon xpenah tgk..
syabeebs g usha kt youtube "adik adikku"
berkisar rancangn pertandingn pengacara kanak2..
okeyh so pe yg berlaku kt my restaurant...?
it suppose to be a sad scene...
which sorg budk uh yg dh lebih 3bulan xjumpa parent die dipertemukan ngn parent dia kt kedai makan tempt syabab keje.. story tuu strt ngn budk uh nk g mkn kt restoran so budk uh masuk je restoran uh terkejut n terharu dpt jumpa parent dia yg dh lme xjumpa..
wahh sweet lak pulak.. but wat happen is my workmates termasuk yg kt dapur xdpt tahan nk gelak..
especially when the part camera zoom kt budk uh wat espresi terkejut 1st time jumpa parent dia..
syabab was not around...damn i missed the best part bcos syabab nya shift abis awal..
but my workmates told me it was somethin like gags or lawak.. i guess dats how u feel when u watch somethin behind the scene..well viewers who watch trough televisyen perhaps will feel like wahh so sad...
now syabab knoe not everythin in televisyen is a real sad story... they make the scene too dramatic to make the story become too sad so the viewers akan cm sedih  n terharu la..
unless kalo u watch sad story secara live.. its oke.. but when syabab thinks again is it syabab ni agk pemikiran kolot or is normal for kids to take part in dunia hiburan?i knoe is not like cm hollywood yg paparazzi akan watch like 24hours but again syabab ase better give the kids knowledge n education so bila after 18y.o or 20y.o then give them to decide on wath path they wanna take..bcos kalo kecik2 sibuk ngn shooting so bila masenyer dorg nk stdy?mmber syabab uh ade yg celebrity belaja kt tempt die selalu skip kelas sbb byk sgt shooting... kecian lak merugikan mase cmtu jer..huhu... okeyh again syabab rase lawak lak kalo sad scene yg dibuat2.. if tgk secara behind the scene lah.. kalo tgk on Tv ofcos sound effect will make the story become too dramatic... okeyh hepi saturday syabeebs..

p/s:sejak kebelakangn ni ramai lak yg komen kt blog syabab thx a lot walopun xbyk tp someone to read my smallie little blog ni wat syabab nk picit pipi korg.. haha...

11 comments:

W@WA said...

btol uh.. same goes to others rancangan gak.. cnthnya bersamamu, fitrah kasih or whatever.. sad scene tu dorg buat2 la, dorg akn suh berlakon.. nk menambahkan kesedihan. aku tau ni pun sbb ada org kt kg aku ni da pnh masuk. smpai la kat satu scene 2, dia xnk wat.

Cik Eka said...

kebanyakan segmen yg sedih2 tu,ada sesetengahnya mmg suruh menangis supaya nampak lebih sedih..

tapi kekadang tu nampak 'pelesu' pulak..hehehe

Pocket said...

heheh, kalau kat dlm tv ada slow motion ngan lighting nyatberkesan.

tp real life sure lawak. hehe.

artis yg juga student.
will hard to be good.
but they have money.
so they can have a tutor preping
them during the trip.

eva said...

haha.. ayah sy salu ckp kalau tgk bersamamu, elehh tipu jer tu.. berlakon jer smua..

Saiazuan said...

u know, i hate media, they control us and set our mind..

ada peningkatan dlm blog ni, aku tumpang gembira :)

syabab said...

wawa> perrgghh smpai xnk wat terus e bila kene wat g scene?ehmm...

cik eika>haha..pelesu..sedap lak dgr..hehe

pocket>siyesly pocket sgt lawak kot u can feel how fake the scene was dat u wanna lough until u get stomach pain...haha

eva>kan2?nmpk sgt lakonn semula...hehe

saiazuan> wah..thx zuan.. i really appreciate it.. :)

ubaidillah zulkefli said...

nice shared :)

Uchi kay-f @hmad said...

tv1? dah jrg tgk tb nie..

Cik Eka said...

hahaha..yelah.muka orang menangis dibuat kan lain rupanya ngan menangis yang ikhlas...

'pelesu'

hahaha

Hanie_Dew said...

aku tak penah tgk live shooting teringin sgt. mesti best.

artis kanak kanak. pandai pandai la parent dia atur.jgn pergunakan anak utlk dpt income je sudah.

p/s ko buat aku takut nak komen. hahahahahaha

Hanie_Dew said...

takut nak komen nnt kene picit pipi. ko kene tukar jadi pompuan dulu.. hahahha

macam2 iklan