ukhwah syabab

Tuesday, October 4, 2011

Impian VS Kenyataan

Salam semuanya....
hari ini aku sembng ngn member aku ttg flow mase depan cmne...
tetibe terigt lak tentg member aku time foundation lu...

time ngh lepak2 kn.... member aku aku citew la die nk mek kardiologi... tika tuu aku beria2 nk mek neurologi... yela terpengaruh ngn citer 1liter of tears (xpenah tgk??ugi beb....best movie ever...)
alkisah ttg penyakit spinal cord.... cmtu la... for more info g google aw...
well back to the entri... nk tau x soklan yg pernah ku tanya time foundation uh nk tau x end up degree cmne??

inilah yg jadi.... die sknk ngh further stdy ke jordan in medical degree while aku kt malaysia mek degree of medical technology in environmental healthcare... so korg dpt x pe yg aku nk smpai kn??? tolonglah kate xphm...oke konpem xphm meh aku terang lek... well kekdang kita merancng setiap perkara uh sebaik yg mungkin n kekadang turn up goes wrong... kita mungkin perancng yg terbaik tp kita jgn lupe bahawe Allah tu pelaksana yg terbaik...
mcm kes aku...kami plan nk further stdy sama2... akhirnya die sedang mek perubatan n aku x... sedih ni... tolong la pujuk....huhu...xde la aku redha da pe yg terjadi ni... well pe aku nk ckp kekadang uh xsume plan yg kita nk akn menjadi... mcm ulang ayat td jew??well itu penekanan namanye... lalalalala~~
so jgn give up... itu yg aku buat... plan xmenjadi?jgn give up n terima ja... belajar tuk berusaha...sbb segala perkara tuu kalo kita berusaha insyaAllah akn berjaya... itu yg aku harapkan... sbb tue wlopon wat mase nie aku bukan seorang doktor... well kalo aku mampu habis degree ni aku nk try lak mek medik... err...dont waste yor time oke... bek ko mek master... mesti korg akn ckp cmtu kn2...hihih... oke fine wat mase ni korg menang aku xde jawapn... t aku pikirkan...so wat mase ni aku jz kene fokus belaja yg berbaki lg 2taun ni nie...huhuhu...lme lagi benanya...
same goes to u guyz oke... dont give up... even kalo pe yg korg wat sknk xmenjadi... anggp la ade hikmah... sentiase muhasabah diri... everythin happen for the rite reason..yeah... i mean it... xde benda yg berlaku sbb kebetulan ato bcos of wrong reason... kita yg decide pe yg kita nk jd...so kalo waktu ini xmenjadi..cube lagi..kita xtaw kn mase depan cmne kn2?? so move on n teruskn pe yg anda rase terbek..oke la nk mkn mlm lu... oke chow...

p/s: jeles giler tgk ramainya senior2 da grad wat aku rase cm xsabo jer nk pegang segulung ijazah nie...huhu

4 comments:

Edy Fee said...

all the bset..byk cabaran jd dokter masa belajar n masa keje.mmg busy..just like my close freind

eman said...

ady>thx.... aku pon ngh pulun lu nk dpt degree ni lu..pastu br pikir nk mek medic ke dak pastu..huhu

Saiazuan said...

err 1 liter of tears tu bkn drama ke? btw goodluck in everything u do dude :)

eman said...

saizuan>thx bro... a'ah n ade gak movie dia... xtually yg muvie die compile sume sekali n time uh adik pompuan si Aya uh jd nurse...

macam2 iklan