ukhwah syabab

Sunday, December 11, 2011

Syabab tertipu lagi...

salam syabab's readers...
today syabab nk kongsi satu citer ade kaitanlah ngn entri syabab yg dulu2...
leh rujuk di sini.. klik here(kalo leh bace dulu aw entri lame uh...panjng tp mek mase bce e..soe bhse2 time dulu xbpe nk matang..hehe)
dah bace?haaa... yup kali ni benda yg sama berlaku lagi syabab tertipu lg ngn name sahabat... btw syabab ni mang lurus bendul sikit bab2 persahabatan nie..especially bile nk jumpa member2 yg dh lebih 3taun xjumpa tp bila jumpa syabab mati2 igt nk reunion upenyer bercerita sal MLM... td syabab cm agak frust laa ditipu cm tue... syabab tau da sal MLM uh n syabab xkisah pon sal benda uh tp mengajak member yg dh lame xjumpa ke tempt cmtu syabab ibaratkan seperti membawa syabab hidup dihutan tnpa diberithu..err,, haa cmne rasenyer?mestilah terkejut.. igt nk hangout bagai tgk2 syabab tertipu lagi...huhu... syabab xlarat nk beremosi.. so sesiapa diluar sane apabila kalian minat nk ber MLM xsalah tp jgn pergunakan kawan yg baru korg nk jumpa kalo dh lme uh mungkin dorg phm tp yg dh lme xjumpa nie?xkew cm rase tertipu?ehmm...
xsalah tuk kita mengejar kemewahan tp jgn kerna kemewahan kita terlupa bahawa kita ade persahabatan...mungkin org len xrase persahabatan uh penting tp syabab sgt2 pentingkan pershbtn n sbb shbt lah syabab kekdang jd mereng sikit..sikit lah xbyk...hehe...
bg syabab pershbtn uh xleh dibeli ngn kemewahan.. n syabab ase sknk syabab tau knpe syabab xminat MLM.. sbb syabab jenis nk kerja rase penat uh kumpul duit mcm syabab wat part time sknk..yup keje mang penat gaji pon xseberpe sekurg2 syabab xsusahkn org n syabab xnk susahkn org lain mcm MLM kene kumpul2 org lg... gaji walopun sedikit kalo niat kita ikhlas percayalh cukup sebenarnya cume kekdang bila kita tamak n rase xmemadai itu yg kekdang uh kita suka mengejar lg kemewahan yg lain... pape pon syabab harap setiap peniaga MLM mek perhatian ttg hal nie..sekian dr syabab...

p/s: syabab tertipu tempt yg sama kene g taklimat...huhu -.-"" member2 syabab yg len mau nk gelak tgk mudahnya syabab kene tipu...

7 comments:

Lelaki Ini said...

adeyh2...
tue lew...
pernah gaks sekali kena macam tue!
menyakitkan hati jewk!

Ahmad Sabri Muhamad said...

atoii.....
xkn kena lagi sekali...????
hahaha..
menyakitkan hati betul la 2...

Hanie_Dew said...

aku pangkah MLM dulu, kini dan selamanya. hahahahaha...

W@WA said...

Btol tuh.. aku pon menyengat gak kalo ngan bnd2 cmni.. da penah kena gak. kalo dorg ckp nk jumpa sbb nk cite mlm mmg la awal2 lg org angkat kaki..
tapi dngar je bole la..kalo nk join sori to say la. t x pasal2 4 bulan xmkn.. huhuhu

Jue said...

aku phm pe ko rs beb sbb aku pnah kna. that is why, nxt time kalau kekwn lama ttibe beriya2 ajak jumpe, aku direct tanya "ko jumpe bkn sbab nak pomot MLM kan? kalau ya, anggap la aku x bminat nak jumpe ko' haha pnah ade kwn sanggup putus kwn krn mende gini

Hanie_Dew said...

Untungla zoey tu dorg je laki selain main photog ari tu.dia dikelilingi gegurlzzz..

syabab said...

lelaki ini>kan2?sgt2 menyakitkan...ase cm perghghh..haha..
sabri>tulah pe leh wat lurus bendul cmnilah jdnya -.-"
wawa>wahh tul2 kang kene mogok lapor 4bulan teraniaya daa...haha
jue>wahh betul la jue syabab ase cm tu lah eneway t syabab nk gune la dialog jue tuu.."ko nk ajq aku leh tp kalo nk dgr mlm aku xnk mek port" perrghh mau tersentak member yg dgr t..hehe
hanie>bagus pangkah jgn xpangkah..hehe

macam2 iklan